Levensvragen

Nieuwsgieriger naar de vraag dan naar het antwoord

Wat zou het handig zijn als iemand anders jou het juiste antwoord kon geven op moeilijke vragen!

Ik krijg regelmatig de vraag: “Marlies, wat zou jij doen in mijn situatie?” Maar daar kan ik geen zinvol antwoord op geven, want ik leef jouw leven niet. Ik help je in mijn praktijk wel om je vraag scherper te stellen. Samen onderzoeken we in een zinnig gesprek hoe je denkt, en wat je denkt, over jouw kwestie. Vaak zijn dat vragen die ook wel levensvragen of zingevingsvragen worden genoemd.

Beter begrijpen wat je niet weet

We denken over begrippen totdat ze niet meer werken, en dan komt er als vanzelf een nieuw begrip naar voren.

Het resultaat: scherper beeld van wat je weet, en wat nog onduidelijk is. De vraag die dat verwoordt, krijg je mee naar huis. Leven met een vraag die (nog) geen antwoord heeft is lastig. Het is geen quick fix. Maar het levert wel veel op als je dat niet-weten durft aan te gaan. Soms volgt na een poosje een inzicht, weet je hoe je verder gaat. Of er komt een nieuwe, scherpere vraag bij je op. Ook dat helpt je om verder te komen met je denken.

Voorbeelden uit mijn praktijk

  • Ik mis het plezier in mijn leven. Ik weet geloof ik niet eens meer wat dat is, plezier.
  • Ik worstel met de balans werk-prive. Hoe zit dat eigenlijk?
  • Er moet iets veranderen, maar wat (of wie?)?
  • Ik ben moeder, en nu?
  • Waarom stel ik het opruimen van mijn spullen steeds uit?
  • Ik weet sinds kort dat mijn wens om moeder te worden, niet vervuld wordt. Wat betekent dit voor mij?
  • Wat is het verband tussen liefde en vrijheid?

Zelf bespreek ik ook regelmatig vragen die mij bezighouden: met collega’s van het Gilde van filosofisch practici, of bij het Steunpunt Levenskunst van LaScuola. Vragen houden mij in beweging en in ontwikkeling.

Ervaringen van klanten

Wil je weten wat een filosofisch gesprek je oplevert? De ervaringen van klanten zijn heel verschillend. En de opbrengst is eigenlijk alleen via de omweg van po√ęzie te duiden.

Maak nu een afspraak (gratis en vrijblijvend)

Stuur me een appje of bel me (06-54924374), dan maken we binnenkort een afspraak. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. We onderzoeken daarin of mijn aanpak bij jou past en of er een ‘klik’ is.

Je kunt ook meteen zelf een afspraak voor een kennismakingsgesprek en/of een filosofisch gesprek in mijn agenda inplannen.

Ik plan een kennismakingsgesprek (20 minuten). Dat is gratis en vrijblijvend.

De voorwaarden en inkomensafhankelijke tarieven voor mijn dienstverlening staan hier. En lees mijn privacyverklaring, dan weet je hoe ik met jou persoonsgegevens omga.

Ik plan een filosofisch gesprek (45 minuten).Share