NEEM CONTACT OP VIA WhatsApp OF WhatsApp

Gebruiksaanwijzing blogs en essays

Blogs en essays deel ik om je alvast op weg te helpen om beter te leren denken.

Ik geef daarin ook (uitgebreider) antwoord op vragen die mij vaak gesteld worden over de filosofische praktijk.

Blogs zijn ‘makkelijker’ dan essays

Wat het verschil is tussen een blog en een essay? Een essay is vaak langer en kan ook ingewikkelder zijn om te lezen. Ik geef onder de categorie ‘essay’ ook voorbeelden van een begripsonderzoek. Daarin probeer ik een begrip (bijvoorbeeld: Helder) te definiëren. Dat is een techniek die ik ook gebruik in de verhelderende gesprekken in mijn praktijk. Het helpt namelijk om precies te weten, waar je over nadenkt.

Zoek een blog

Je kunt op meerdere manieren navigeren:

  • Zoek per categorie (in de rechterzijbalk)
  • Voer bovenin het zoekveld een woord in waar je meer over wilt weten
  • Blader totdat je iets vindt wat je nieuwsgierig maakt
  • Raadpleeg de veelgestelde vragen (FAQ)

Zo lees je een blog of essay

Klik op de titel of op de foto om door te gaan naar de volledige tekst.

Leuk als je een reactie geeft!

Wil je me laten weten of wat je hebt gelezen in deze blogs en essays helpen in je denken beweging te veroorzaken? Stuur dan een bericht via de contactmogelijkheden bovenaan of via het contactformulier. Ik ga graag met je in gesprek. Omdat er heel veel spam op komt, heb ik in 2021 de reactiemogelijkheid onder mijn blogs en essays uitgeschakeld.